Deelnemers reageren !!!

//Deelnemers reageren !!!

Deelnemers reageren !!!

Toeren op uitsluitend GPS en ATB voor het eerst in 2013 door Tourclub Rijssen. In 2014 al weer de tweede editie. De organisatie is benieuwd naar de reacties van de deelnemers, alle kritiek is welkom !!!

Graag als reactie op dit bericht

By | 2014-10-12T19:54:42+00:00 oktober 12th, 2014|Uncategorized|16 Comments

About the Author:

16 Comments

 1. Rieks Koning 12/10/2014 at 6:53 pm

  Graag wil ik de Tourclub Rijssen bedanken voor de organisatie van de Waypoint ATB tocht. Het was voor mij de eerste keer dat ik op deze manier een ATB-tocht reed en het is mij goed bevallen.

  Tot Toontje ben ik met de tweede groep meegereden, dus dank aan de voorrijders. Daarna kwam ik op voor mij zeer bekend terrein en wilde ik zelf proberen de route te vinden, Dat ging probleemloos. Ook toen ik later weer om minder bekend en zelfs onbekend terrein kwam.

  De ravitaillering, tot en met de pastamaaltijd na de finish, hadden jullie prima voor elkaar. Ook de finish bij Waypoint, met applaus en een gevulde bidon viel in de smaak.

  Voor Eric en José was het zeker een lange dag. Ik kwam ze vlak na 8 uur bij Zuna tegen met hun camper, op weg naar de oversteek van de N35 en toen ik daar om 16.15 uur met de auto langs kwam, op weg naar huis, stonden ze er nog! Hartelijk dank voor de goede zorgen! Zo’n sponsor mag de club zuinig op zijn.

  Hopelijk krijgen jullie de drie sterren, volgens mij zou dat wel verdiend zijn (evenals een wat hoger aantal deelnemers).

 2. Ventouxbiker 13/10/2014 at 6:23 am

  Mooi evenement, uniek doordat de route alleen per GPS wordt aangegeven, geen pijlen verder helemaal niets.
  Denk dat dit soort tochten in de toekomst wel meer georganiseerd zullen gaan worden. Snap dan ook prima dat Waypoint sterk geinteresseerd is.
  Qua route vind ik echter wel dat de route iets te veel leunt op de vast routes, hoewel ik dat ook wel weer begrijp omdat het nu niet zo heel simpel is een single track te volgen op een Garmin Edge 810.
  Misschien toch wat (nieuwere) stukken singletrack pijlen in combinatie met de GPS?

  Het was mijn tweede WGAM. vorig jaar was de tocht toch een stuk zwaarder doordat het veel geregend had, dit jaar was de route prima te doen, maar toch blijft 130 km een flinke afstand zo vroeg in het seizoen. Veel (evaren) bikers vinden 130 km zo vroeg in het seizoen toch iets te veel van het goede is mijn ervaring. Het lijkt me redelijk simpel ook kortere versies te maken, wellicht komen er dan meer deelnemers op af. Vorig jaar 100 deelnemers dit jaar 131, dat lijk me de organisatie toch tegen te vallen.
  Overigens meer dan lof voor de organisatie, er was niets maar dan ook niet op aan te merken.
  Ja een pasta maaltijd op het eind van de tocht, waar vind je die verder ? Complimenten voor iedereen die mee heeft gewerkt aan dit evenement!
  Tot volgend jaar!!!!!!

 3. Anton Janssen 13/10/2014 at 10:38 am

  Allereerst mijn complimenten voor de organisatie van deze tocht. Alles was piekfijn voor elkaar, door de inzet van velen.
  Mooie route met zware stukken en de noodzakelijke verbindingsstukken. Daar ontkom je in ons land helaas niet aan.
  Als reactie op Ventouxbiker even het volgende. Hoezo de opmerking: vroeg in het seizoen? Ik zou eerder zeggen laat in het seizoen. Volgens mij is mountainbiken een zomersport en niet alleen een tijdverdrijf voor racefanaten, die ’s winters ook wel actief willen blijven. Typisch een Nederlands standpunt. Volgens mij worden mtb marathons allemaal in de zomer verreden.
  De meeste bikers waar ik mee heb gefietst tijdens de tocht waren goedgetrainde mountainbikers, die het zomerseizoen veel kilometers op de mtb hebben gemaakt. Zij waren unaniem enthousiast over deze tocht.
  Volgend jaar ben ik weer van de partij ( al blijft 130 km. heeeel ver)

 4. André Westerhuis 13/10/2014 at 2:18 pm

  Een mooie uitdaging, qua lengte en navigatie. Een organisatie, waar menige toertochtorganisatie jaloers op mag zijn.
  Ik ben in het westen van het land veel vrije ruimte gewend voor de GPS, dus een leerzaam dagje met een onder de bomen wat trager reagerend apparaat in een omgeving waar de paden zich niet zo makkelijk laten herkennen en ze ook soms nog best dicht bij elkaar lagen. Ik stond op de camping al direct op het verkeerde paadje net naast het goede. Inzoomniveau!! Mogelijk heeft het ene type hier ook nog voordeel t.o.v. het andere. Benieuwd wat Waypoint vindt. Was over mijn GPSmap 62 wel tevreden. Ook wat betreft batterijen, want nu viel het nog mee, maar als het slechter weer is, moet je toch echt meer licht op dat scherm zetten, waarbij de capaciteit van de accu weer roet in het eten kan gooien.
  Wat betreft tijdstip in het seizoen: ik denk dat dit al op het randje is qua afstand in relatie tot daglicht. Tenzij je alleen deelnemers wilt, die gemiddeld 25km/h of sneller rijden. Gezien het parcours op met name de gepijlde routedelen mag je blij zijn dat er geen honderden deelnemers zijn: sta je allemaal stil onderaan die venijnige klimmetjes omdat het niet doorstroomt. En dan weer in de file naar beneden over die toch wel gevaarlijke afdalingen.
  Allemaal fijnslijperij bij een fantastisch dag met een toptevenement op de ATB. Bedankt.

 5. Bernd 14/10/2014 at 9:44 pm

  Niets dan lof voor ORGANISATIE en SPONSOR die de hele dag voor ons klaar stonden. Gefeliciteerd met de punten en volgend jaar weer een prachtdag organiseren.

 6. Freek ten Brinke 16/10/2014 at 2:19 pm

  Organisatie gefeliciteerd met het behalen van de drie sterren ,dit is ook zeer terecht want het was dit jaar ook weer een super mooie tocht .
  Dit was de tweede maal dat ik hem gereden heb, dit jaar was de tocht veel verbeterd bij vorig jaar.

  Ook de organisatie en de verzorging waren weer perfekt geregeld !!!
  Organisatie bedankt en tot volgend jaar voor de 130 km !!!!!

 7. John Konings 17/10/2014 at 6:18 am

  Ik moet me bij alle andere aansluiten. Het was een geweldige organisatie. Proficiat.

 8. Hanneke 21/10/2014 at 3:36 am

  Het kan wel een hele mooie tocht geweest zijn, maar jullie zijn nadien wel vergeten om het bord “gevaarlijke oversteek” op de Lemelerberg op te ruimen, het hangt er nog steeds! Geen kritiek, maar wel een attentiepuntje!

 9. Jean-Pierre 11/10/2015 at 4:01 pm

  Dit was voor ons (4 X MTB liefhebber uit Leusden en omgeving) de eerste keer dat we mee gedaan hebben aan deze Waypoint GPS tocht. Gezien de blije reacties na afloop is het zeker niet de laatste keer geweest. Wat een gave (MTB) ervaring om op deze manier een “vreemde” omgeving te ontdekken. Heel veel dank ook aan de GPS (o.a Anton en Jan) begeleiders van deze 2015 tocht. Wat mij betreft krijgen jullie 5 sterren voor de organisatie, uitvoering en omgeving. Tot volgend jaar!!

 10. Paul Koning 12/10/2015 at 6:17 am

  Organisatie bedankt voor de goede verzorging.
  Het was voor mij de eerste keer om deel te nemen aan de 130 km.
  Prachtige omgeving, hoewel toch een deel bekend terrein voor mij was, ondanks dat het pas mijn 2de seizoen is voor fietsen.

  Kleine kanttekening: de gedownloade GPS track gaf op mijn Garmin1000 de route in tegengestelde richting.

  Wat mij betreft ter verbetering om het spektakel naar een nog hoger niveau te trekken:
  – Probeer minder verharde wegen te implementeren, wellicht is er een mogelijkheid om het eerste stuk ook als laatste stuk te laten rijden (als dit gaat ivm veiligheid).
  – Eventueel bij enkele posten enkele laders voor Garmin of iets dergelijks zodat deelnemers even kunnen laden. (ik was zelf van een powerbank).

  Niet al te min : De drie sterren zijn meer dan verdiend, en dan nog eens na afloop een lekkere pasta maaltijd. (die ging er wel in).

  nogmaals dank!

 11. Marcel 12/09/2016 at 10:04 am

  Ik zou graag een keer aan deze tocht mee doen, mede ook gezien de reacties en foto’s. De afstand lijkt mij wat ver, maar in de groep recreatief lijkt mij dat het mogelijk moet zijn.
  Kunnen jullie aangeven wat ongeveer het tempo is bij de groep recreatief?

 12. Gerrit Wessels 28/09/2016 at 12:36 pm

  Beste Marcel,

  Excuses voor de late beantwoording.
  De recreatieve groep past zich aan het tempo aan van de langzaamste deelnemer. In principe kan iedereen met deze groep mee. Het is onmogelijk om een gemiddelde snelheid op te geven, gezien het karakter van de route. De recreatieve groep is een groep die met name geniet van de tocht en het gezamelijk de lange afstand volbrengen.
  Zou je met een snellere groep starten, kun je altijd afzakken naar een minder snelle groep.

  gr

  Gerrit Wessels

 13. jeroen 30/09/2016 at 8:47 pm

  Hallo,

  Zijn er nou 3 http://tourclubrijssen.nl/wgam2014/ of 4 http://www.tourclubrijssen.nl/web/waypoint-atb-marathon-2/ verzorgde stops?
  Ben een beetje autistisch dus vind het wel fijn om te weten 🙂

  Tot volgende week,

  Jeroen

 14. hermam 06/10/2016 at 7:44 pm

  Hoe laat kan er met de tocht begonnen worden aanstaande zaterdag, rij met eigen GPS.

 15. admin 07/10/2016 at 4:45 pm

  Gestart kan worden tussen 0800 en 0900 uur. http://tourclubrijssen.nl/wgam2014/algemene-informatie/

 16. admin 07/10/2016 at 4:49 pm

  Je passeert 3 stops, stop 3 en 4 zijn gecombineerd op de heen en terugweg bij het oversteken van de N35 bij Nijverdal

Leave A Comment