[one_whole boxed=”true”]
  • Van: Robert Baan
  • Toerleider: Gerrit Lohuis
  • Aantal leden: 12

Vanmorgen vroeg om 8 uur is het warempel droog. Na een week van veel regen nu eindelijk een droog moment, fijn hoor!
Na een goed ontbijt, maar weer op weg naar huize Voortman. Even kletsen en dan op weg naar de welbekende sporthal.

Bij de sporthal is het redelijk rustig, zelfs de hele p1 ontbreekt. Maar misschien rijden deze snelle heren ergens anders vandaag. Bij de p2 is het vandaag ook rustig, Wim, Gerwin, Erik en ikzelf zijn er.
Gardus ontbreekt zelfs ook. Naar verschillende watsapp berichten, gaat hij toch niet mee. Er is regen voorspeld, daar heeft hij een hekel aan. Maar deze komt echter pas later op de morgen. Vandaag fietst hij echter wel, maar dan waarschijnlijk in de garage op zijn tacx. Het voordeel is wel, dat je alleen het geklaag en gekreun van jezelf hoeft aan te horen. Of zou hij een belletje hebben hangen voor zijn bediening van sportdrank, koffie of iets anders?

Onze toerleider, Wim dus vraagt of wij met ons groepje met de heer Lohuis mee mogen. Na even nagedacht te hebben, krijgen wij een positief antwoord. Heer Lohuis heeft deze week meer geschaatst dan gewerkt, hij is dus super in vorm. Hij is zoals gewoonlijk alweer aan het trainen voor de Weisensee.
Hij zal hier aankomend jaar ook wel weer zijn grenzen gaan verleggen, net als hij op de fiets doet, altijd meer en meer.

Na een kort stukje fietsen, worden we opgewacht door Herman Baan. Deze heeft ons uitgenodigd om het eerste stuk van de nieuwe MTB route te rijden. Echt heel bijzonder zo dicht bij huis, een prachtig glooiend parcour door onze eigen bossen. Een stuk van twee kilometer is al al klaar. Super mooi, dat dit hier aangelegd wordt. Alle dank aan onze commissie hiervoor, ondersteund door alle vrijwilligers.

Het mulle zand, is deze week veranderd in een drassige massa modder. Via vele slingerende paden, slalommen we om de plassen heen. Bij de klim op de Rijssens berg, gaat het mis, Jan valt spontaan van zijn fiets, waarschijnlijk veroorzaakt door een overstekende wortel. Maar hij staat al snel weer op, geen schade gelukkig aan persoon en fiets.

Net voorbij de Poppe, horen we een luid gesis, Louis Strik verliest zijn lucht. Na een snelle vakkundige wissel van binnenband, komt dit echter snel weer in orde. Opeens horen we een sterk ronkend geluid, we kijken op de weg, maar zien echter niets. Al snel komen we er achter dat het geluid van boven komt, een politie helikopter zien we. Plots wijzigt deze van zijn koers en komt richting ons vliegen. Meerdere malen cirkelt hij over ons heen om vervolgens weer verder te vliegen. Geen idee wie hij zoekt, misschien Gardus of zo. Of misschien was het gewoon onze eigen politieman van de Tourclub. Ik zag op de website een foto van hem bij de MTB route.

Na de banden wissel, gaan er een aantal direct richting huis. Andere verplichtingen maken dit noodzakelijk voor hen.

Bij Toontje, is het rustig deze morgen. De koffie en cake smaken zoals gewoonlijk heerlijk.
Aan de koffie tafel, worden de meest leuke verhalen verteld. Zo horen wij ook, dat er mensen zijn die elke week overal pijn hebben tijdens het fietsen. Hoofd, rug knieën nek schouders, vingers zelfs tot hun edele delen aan toe! Maar al deze pijnen worden overwonnen om toch maar te kunnen fietsen, wat een bikkels!

Na de pauze gaan we richting de Holterberg, hier is het zeer nat en de paden zeer sappig. Voor de meesten, is dit echter geen enkel probleem. Even later worden we vriendelijk aangehouden door een wandelaar met loslopende hond. Hij vraagt: “hebben jullie wel vergunning, om hier te mogen fietsen?”
Wij stoppen, onze beide toerleiders, laten samen de vergunning en het bijbehorende kaartje zien. Deze man bekijkt deze zeer zorgvuldig, “het klopt” zegt hij. Samen met zijn buren hadden ze al meerdere malen met MTB ers gesproken. Helaas ondervinden deze mensen hier met regelmaat overlast van, maar dit gelukkig niet van onze eigen leden.

Door wat oponthoud deze morgen, besluit onze toerleider de route wat in te korten. Het merendeel wil graag rond 12,30 uur thuis zijn. Enkele anderen hadden al besloten, om de kortste weg naar huis te fietsen, niet vanwege de tijd, maar vanwege andere vermoeidheden waarschijnlijk.

Ik vergeet helemaal te vertellen, dat we deze morgen een gastrijder bij ons hebben. Hij wil liever niet met naam en al genoemd worden in dit verslag, vandaar deze duidelijke omschrijving, zodat je toch weet wie ik bedoel. Hij fietst bijna altijd op de racefiets, zomer en winter. Hij rijdt bij de P2, terwijl hij eigenlijk bij de p1 thuis hoort. Hij is al jaren bezig, om de eindsprint te winnen bij de P2, dit wel echter nog niet zo vaak lukken. Bij de ATB marathon was hij de rode vlag rijder samen met Jan Henk Morsink. In het dagelijks leven, bevrucht hij varkens schapen en soms zelfs stieren. Verder heeft hij een zeer vlotte babbel, en is hij zeker niet op zijn mondje gevallen. Hij is lang van postuur, leeftijd is moeilijk te schatten, zeker deze morgen tijdens het fietsen, het leek wel of dit niet helemaal vanzelf ging, of iets minder makkelijk dan op de racefiets. Meestal schrijft hij elke week een verslag van de winterfietsers op de weg, dan kan hij zeer goed!! Negatieve informatie, zal ik niet benoemen, anders komt er nooit een eind aan dit verslag.

Zo komen we uiteindelijk weer veilig in Rijssen, nadat we de eindsprint samen weer hebben uitgevochten.
Gerwin wint deze met grote voorsprong. Hij bleef onze gastrijder zeker 100m voor!!

Heer Lohuis: hartelijk dank voor deze morgen, en succes met het trainen voor de Elfstedentocht van 2015 0f 2016

 

[/one_whole]