[one_whole boxed=”true”]
  • Van: Bernd ter Avest
  • Toerleider: Gerrit Lohuis
  • Aantal leden: 10
  • Aantal km: 62

Het is maar karig de laatste tijd op de site dus weer tijd voor ee n stukkie dacht ik zo.

Zaterdag morgen 8 uur doe ik de gordijntjes open en waai bijna terug in bed, man wat een wind.

Vrouwlief kijkt me aan met haar mooie grote slaperige ogen en zegt zou je nu niet is thuis blijven
dit is toch geen weer om te fietsen. Ik geef haar natuurlijk  gelijk wat het weer betreft en trek de fietsbroek maar weer aan.
Bij de sporthal staat  5 man maar er komen er links en rechts al wat bij zodat wij met 10 man vertrekken.

Na 5 minuten rijden we over ons nieuw  aangelegde pad en ik ga hier elke keer weer bijna kapot op en dan moet dat ding ook nog zoveel langer worden. Straks fietsen we het zaterdags 2 keer en zijn we allemaal om 11 uur thuis omdat we het helemaal gehad hebben.
Derk rijd voor me en bij elk klimmetje rateld, piept en knarst die fiets van hem en komt soms lopend boven, blijkt dat hij er een prachtige nieuwe ketting op heeft gelegd maar dat hij nog geen tijd had voor een nieuw tandwielsetje.
Maar goed ik kom na een half uurtje wat beter  in mijn ritme en zit samen met Wim achteraan gaatjes dicht te rijden, ben nu al zo zwart als een beer en rijd knarsetandend door de blubber.
Nu maar is een beetje opschuiven  naar voren om te kijken hoe het daar is en zie Henk G een beetje witjes van zich  afkijken zal nog wel van de oliebollen komen denk ik
.
Bij Toontje aan de koffie zit Wim weer op de praatkruk met sterke  verhalen om de tijd te doden en na 2 bakkies kunnen we eindelijk weer verder.
Derk en Henk zijn de blubber zat en gaan naar Wierden, wij gaan het bos in met Gerrit. Ik zit lekker in m’n vel en kan mooi meekomen maar achterin zitten er nu een paar slechter en die gaan via de Lichtenbergerdijk naar huis. Wij trappen er lustig op los en ik begin nu toch de bovenbeentjes te voelen als het er plotseling in schiet en ik halverwege een klimmetje geparkeerd sta.
Na een paar minuten rustig verder en ik zie de rest denken maar zal niet zeggen wat.

Ondanks de bagger toch weer lekker gefietst, maar kan niet wachten tot het weer mooi weer word. En die Gerrit is niet kapot te krijgen in de blubber en hij staat er elke week weer om ons kapot te krijgen grote  klasse. [/one_whole]