[one_whole boxed=”true”]

Van: Joke Knobbe


 

STIEKUM TOCH GEFIETST.!!!! Als ik deze morgen de computer op mijn werk wil afsluiten kijk ik nog snel even op buienradar, Oei !!!! dat ziet er niet best uit. Een lichtblauwe vlek waaiert uit over onze contreien. Maar!!! het is nog steeds droog. Misschien???? Gauw boodschappen doen en dan snel naar huis.

Onderweg voel ik al de eerste spetters en denk, dat wordt alweer niets vanmiddag. Maar gelukkig het blijft bij een paar spetters. Om 1 uur is het nog steeds droog. Na een fikse griep heb ik voor het laatst gefietst tijdens de Oudjaarstocht. Dus ik kijk niet weer op buienradar maar trek de fietskleren aan. Op naar de sporthal.

Bij de verzamelplaats in Enter sta ik even te wachten maar er komt niemand, dan maar alleen naar Rijssen. Ook bij de sporthal aangekomen is er nog niemand maar dat veranderd. Even later komt Peter K. aangefietst en ik vraag: “Heb ik iets gemist?”. Jazeker, zegt Peter, Op de site staat dat er vanmiddag niet gemountainbiked wordt in verband met de slechte toestand in het bos, maar dat iedereen die wil kan gaan helpen met het nieuwe ATB pad. Oeps! dat gebeurd er als je de site niet regelmatig bekijkt.

Even later komt Henk V. ook met de ATB . Ook hij heeft de site vandaag nog niet bekeken. Hij baalt hier best van. Peter K. gaat met 6 man op pad en wij besluiten nu we er toch zijn om maar te gaan fietsen. Henk gaat voorop en we nemen de grote paden, we durven het nieuwe pad niet te nemen, bang dat we de noeste werkers in het bos tegenkomen, en die het ons niet in dank zullen afnemen dat wij wel gaan fietsen. (grapje!)

We volgen de traditionele route over de Borkeld. Het wordt iets meer bewolkt en dichtbij Holten vallen toch de eerste spetters en zo te zien komen er ook meer. We besluiten om gauw richting Boer Biet te gaan en een kopje koffie/thee te drinken. We zijn net op tijd binnen en zoals altijd zijn we van harte welkom bij broer en zus Jansen. De oude verhalen komen los en we praten zomaar over de barre winters die er vroeger zijn geweest.

Helaas moeten we ondanks dat het zo gezellig is toch weer naar huis. De bui is over en de zon komt zelfs tevoorschijn. Zo met de wind en de zon in de rug fietsen we richting Rijssen. Het laatste stuk naar Enter is gewoon lekker uitfietsen. Joke. PS: ik zal in het vervolg vaker op de site kijken. !!!!! [/one_whole]