Naam toertocht: Twentetocht
Datum: 12-03-2016
Auteur: Omar
Toerleider(s): Henk & Bart
Groep: P1
Aantal KM: 100
Aantal leden: 18

Verslag: Zaterdag 12 maart, 07.00 uur, Deventer. In mijn kamertje op de brandweerkazerne werd ik gewekt door mijn telefoon. Het was een rustige nacht en een kier tussen de gordijnen liet al flink licht door. Ik spring uit bed, ruim mijn kamertje leeg voor de volgende ploeg en smeer nog snel een paar boterhammen met pindakaas. Een collega is een half uurtje eerder aanwezig om mijn functie over te nemen zodat ik iets eerder weg kan voor de TCR openingstocht poging 2! Ik rij richting Rijssen en eet onderweg mijn broodjes op. Thuis even warm aankleden, vriendin een kus, bandjes oppompen en rijden maar…

De omstandigheden zijn aanzienlijk beter dan vorige week en dat was te merken. Bij de sporthal een zee van blauw en geel! Een rondje Twente stond op het programma met Henk Goorman en Bart Scholten als toerleiders. Handig om twee toerleiders te hebben want na vertrek bleek dat de P1 groep uit bijna 20 man bestond. Henk, Bart, Anton, Hans, Bernd, Geert D, Gerwin, Wim, Mathijs, Paul, Robert, Wout, Patrick, Peter, Johan, Willard en ik. De groep werd opgesplitst en zo reden we met een gezonde tegenwind richting het oosten. In de buurt van Enter pikte er nog een clublid aan. Ik ben zijn naam even kwijt (was het Ad?) maar weet wel dat hij normaal gesproken bij een T groep fietst. Er werd flink doorgereden vandaag maar hij wist er de hele rit bij te blijven. Respect!

De bedrijvigheid rondom Enter was opvallend want in een stuk van 1km zijn we ongeveer 4 keer de berm in gedwongen door respectievelijk een hoogwerker met houthakkers, een kraan van P&K, een grote groene trekker en een graafmachine. We zetten koers richting Bornerbroek en zijn Zenderen en Hertme gepasseerd als Wim tegen Peter zegt dat er al een dik uur koers op zit. Peter had blijkbaar meer plannen die ochtend want waar wij rechtsaf draaiden richting Twente International Airport ging Peter weer richting thuisbasis Rijssen. Aan de achterkant van het vliegveld ligt de fameuze vliegbult van Henk Goorman. Henk vloog er zo hard overheen dat hij door heftige turbulentie de dop van zijn bidon verloor. Er werd even gewacht alvorens we toestemming kregen van de vluchtleiding een doorstart te maken richting tussenstop. We landen bij Frans op de Bult. Een bak koffie, een goed gesprek, een stuk gebak en de overstaptijd zit er al weer op. Iedereen weer op de fiets en Ready for Takeoff! Al snel bereikten we vlieghoogte en kruissnelheid en reden we met een heerlijk zonnetje en de wind in de rug richting de gehaktbal.

De snelheid lag steeds tussen de 35 en de 40 km/h en dat was genieten maar ook best even aanpoten af en toe. We rijden met een bocht om Almelo heen en in de buurt van Aadorp beginnen bij mij de spieren te trekken. Gelukkig valt er regelmatig een ‘rustig’ of een ‘niet harder’! De ‘niet harder’ werd door de rijwind helaas ook vaak verstaan als ‘iets harder’… Ik knijp nog een gelletje leeg en krijg hulp van Geert in de vorm van een paar slokken water. Volgende keer toch weer 2 bidons mee! We naderen de Langeberg waar nog een klein sprintje in gang wordt getrokken. Gerwin houdt de snelheid hoog, Geert vertrekt, Paul en ik gaan mee maar Willard Manenschijn  (debutant bij de P1) trekt aan het langste eind en wint de sprint. Mooi werk!

Al met al een heerlijke rit die gezellig wordt afgesloten onder het genot van een drankje, een gehaktbal, een lach en een verhaal. Mannen bedankt, het raceseizoen is geopend en een goed begin is het halve werk. Ik heb er zin in!

Verstuurd: 13-03-2016 13:53