Naam toertocht: Oostenweend met Ballentocht
Datum: 12-03-2016
Auteur: Gardus Dannenberg
Toerleider(s): Lohuis
Groep: P2B
Aantal KM: 100
Aantal leden: 22

Verslag: Zaterdagochtend 700u. de Getelinkmannetjes vliegen krijsend onder het slaapkamer raam door.
Territorium verdediging zal het wel zijn, net zoiets als wij wel kennen van onze eigen TeCeeR Haantjes ;-!.
De Racefiets heeft er ook zin in, om mij deze dag te plezieren.
Als ik een slinger aan het achterwiel geef, maakt de body een zacht ratelend  geluid. Beschaafder dan z’n baasje hoor ik jullie hardop denken.

De Zon lacht ons toe, bij de Sporthal staat genoeg volk om de nagelnieuwe P2b gestalte te geven! Als de Grandfather en TL. Gerrit Lohuis direct na vertrek omkijkt, knikt hij tevreden en mompelt; Keal wat’n volk!
Ik rij samen met hem de eerste kms. voorop, maar met “draaien” krijg ik gelijk te horen; Heanig mear à!

Vandage nit boown de dattig! Dusss! Duidelijk klinken de instructies. GPS navigeren? Tuulknit woerumme dettà!  Gerrit weet de weg!!
Oude bekenden komen langsop rijden, een vrolijk gezelschap. Gerrit Tijhof doet alsof hij de te rijden route wel weet en zegt; we krijgen zometeen dikke klinkers. Ik zie er naar uit, al dat gladde asfalt… Niks aan!!!
Op het bedoelde stukje wordt gemopperd  over Roubaix & co. en een kwestige behind! Mijn advies; koop een “Roubaix” . En het geneul hoolt vanzelf op!!
De route is mooi, en leidt ons langs de randen van steden terwijl we de Twense dorpen wel weer mogen bewonderen.

Maar het is Oosten wind en dà Weejt wà! Na op kop gereden te hebben zeg ik tegen de volgende; het is volgens mij wel windstil…. (Henriët de flying Bakker) kijkt mij kwaad aan …….
Misschien is het wel handig om straks bij de koffie de lange overbroek uit te doen en met “kort” verder te koersen.
Maar dat dat kan onder de 18 graden absoluut niet, er zijn regels volgens haar! Hmm tis mooi weer.
Afijn d’r word gereden en hoe? Suprrr niet hard maar wel constant.

Ondertussen zijn we in 2 peletonnekes geraakt, en wel zo veilig zo. De bochten mogen van mij sneller, Louis vindt van niet en gaat in een buitenbocht grasmaaier worden. Ook hij maakt een ratelend geluid in mijn richting.
Hou maar op het blijft lastig, maar sommige mensen met een groter hart blijven het toch proberen.

Koffie bij “De Stroper” Gezelligheid kent geen tijd, maar op een gegeven moment hijst Henriët zich in de benen.Zij loopt naar ons toe, en zegt; allo Gardus de bôkse oet en met komm! Duidelijk!
Lohuis verslikt zich heftig in de nog bijna volle kop koffie! Omstanders lachen wel, maar enigszins verward  ;-))))).

Na de pauze proberen we of de “dattig” nog iets op te rekken valt, ja hoor het lukt. +-34 gaat best. Oosenweend daweejtwah. En vie goat tr of.
Langs Weerselo, Saasfeld en zo verder. Bij Almelo koersen we over nieuwe wegen zonder verkeer. Bij een viaduct spring ik vooruit, niemand gaat mee!? Bij een volgend viaduct doe ik het nog eens. Waarom doen jullie niet mee!
Bij het naderen van de kanaalbrug komt er warempel reuring in het peloton, razendsnel klim ik in de pedalen. Lohuis roept; hee mag trrr nit langssss! Ik ga door de berm, natuulk!

Einde van deze openingstocht P2b. Een schitterende dag afsluiten met chauffeurs Biefstuk en Bier, in stijl. Iedereen dankjewel.

Groetn; Gardus.