Datum: 12-03-2016

Auteur: Joke Knobb
Toerleider(s): Bennie Aanstoot GertJan Gerritsen
Groep: T2
Strava link:
Aantal KM: 80
Aantal leden: 30

Verslag: Stiekem gluren tussen de gordijnen door, Oei ons platte dak ziet er erg wittig uit. “t Zal wel fris zijn buiten.
Klopt! Even later als ik de krant uit de brievenbus haal voelt het ook koud. Toch maar een dikker ondershirt aantrekken. Ik ga bij Johan Kr. aan en zo gaan we richting Gulf. Daar staat niemand en we rijden dan ook maar gelijk door, veel te koud om stil te staan. Bij de sporthal is het een drukte van belang. Na vorige week toen de openingstocht is afgelast (en terecht) (ik was er niet bij,  hahahahah!!!!)  hebben velen de race fiets uit de winterslaap gehaald. Ik schat dat er zo’n kleine 100 leden stonden te popelen om de weg op te gaan.
Wij (T2) gaan met 30 man/vrouw op pad en we worden gelijk in twee groepen opgesplitst door Bennie.
GertJan neemt de 2e groep voor zijn rekening.
Het zonnetje schijnt al lekker en in een gelijkmatig tempo fietsen we, Ja waarheen, ik weet het echt niet meer. Onderweg valt er zoveel te praten na een heel seizoen in het bos te hebben geploeterd dat we eigenlijk niet zo veel aandacht hebben voor de mooie omgeving waar we door fietsen. Wel weet ik nog dat we niet veel verkeer zijn tegengekomen. Zo al fietsend en pratend komen we bij ons koffieadres aan. “De Vijvertuin”.
Binnen is het behaaglijk warm en de waard staat al klaar met de koffie met een koekje erbij. Helaas ben ik vergeten om een paar mooie spreuken op de foto te vereeuwigen. Ik kan me er ook geen meer voor de geest halen. Ook de terugtocht gaat zonder problemen al komen we nog wel een overstekende eikenboom tegen.
Deze was net geveld en we moesten even wachten totdat de man met de motorzaag de boom had gekortwiekt zodat we zonder verdere problemen de weg konden hervatten. We moeten naar de Langenberg om de opening(die een beetje in het sneeuw en ijs was gevallen) toch nog een beetje glans te geven.
De geur van een lekkere gehaktbal komt ons buiten al tegemoet en deze laten we ons dan ook lekker smaken. Een drankje erbij en zo is de eerste racetocht een feit.
Ik hoop dat er nog veel van zulke tochten zullen volgen.
Volgende week doet Jans verslag.

En jongens jullie hebben de hele winter gezeurd: Joke waar blijven die foto’s nou.
Nu het is zover,  na zoeken,  heeeeeel veel zoeken op internet naar het juiste programma heb ik ze van mijn telefoon kunnen overzetten naar de PC en doorgestuurd naar Gerrit Wessels. Ik hoop dat hij ze er snel op zet.

Joke, je hoop is niet tevergeefs, de foto’s staan hier