Auteur: Brigitte Pots
Toerleider(s): Wim Dekker (en Gerrit Tijhof)
Groep: T1
Aantal KM: 89
Aantal leden: 10


12 maart: de weersverwachting is goed, dus niets houdt me nog tegen……….
Alhoewel, NIETS????

Ik heb wéken, of liever gezegd máánden weinig tot niets gedaan.  De jaarlijks terugkerende (winter)dip en rugklachten hebben me de das omgedaan helaas, maar NU moet ik zorgen, dat ik van het begin af aan er weer bij ben!!!
Maar ja, met wélke groep ga ik dan mee, T1, T2, ik twijfel……. Ik hou érg van gezelligheid, maar zeker óók van een uitdaging….. Niet voor niets heb ik me opgegeven voor de fietstocht naar Berlijn en hopelijk zijn er nog méér liefhebbers, die deze ongetwijfeld prachtige tocht willen gaan maken!

Maar goed, om me een beetje te oriënteren, ga ik wat informeren bij groepsleden…. Heel toevallig kwam ik diréct bij de juiste persoon terecht, want behalve dat hij een ontzéttend gezellig man is, was hij óók nog toerleider!!!! Haha, wat wíl je nog meer. De keuze was dus niet meer moeilijk, meteen mee met de T1!!!
We zijn met 10 man, het is nog koud en ik merk, dat het me (vooral )tegen de wind in behoorlijk veel moeite kost. Eén keer smokkel ik met kopwerk, voel me schuldig, dus daarna “gewoon” weer meegedraaid. Kon de benen goed voelen en was dan ook blij, toen we in de buurt van Albergen koffie gingen drinken! Jaja, bij de Molen, de goede oude tijd…… (grrrr time flies……) Even flink wat gegeten en gedronken en de terugweg ging boven verwachting goed. Wellicht dat de gehaktbal plus het weerzien met de andere groepen daar debet aan was. Want ja, gezellig was het zeker!!!! Wim, ontzettend bedankt voor de mooie tocht (de eerste 89 km zitten er weer op) en dat er nog maar vele mogen volgen!!!

En ja, dan de woensdagmiddag……….. De zon schijnt, dus géén excuus om thuis te blijven. Er wordt tussen de Enterse mannen al flink over en weer ge-appt, maar er zijn óók mensen die moeten werken (sorry Frank)……. Samen met René en Bennie vertrek ik richting sporthal en zie, dat er flink wat sportievelingen aanwezig zijn! Maar dan wederom het dilemma, met wélke groep ga ik mee….. Niet zeuren, ik ga met de snelle groep…….. OEPS, wat hád ik me daarin vergist!!!!!! We waren met z’n elven en we waren nog maar amper op weg, of ik kwam er al achter, dat ik een béétje te overmoedig was. Want ja, het zonnetje scheen dan wel, maar wát een wind!!!! Dáár had deze mevrouw dus geen rekening mee gehouden……. Wilde direct de groep verlaten, maar dat werd me min of meer verboden door de voorzitter. Ok, dán maar de brede rug van Gerrit Tijhof opgezocht haha….. Fietste op m’n tandvlees, kwam met moeite tegen de viaductjes op, m’n benen liepen vol en was dan ook blij, dat bordje Zenderen in zicht kwam……… (Heb daar, voor dat ik naar het beloofde land verhuisde, járen gewoond) Heb toen maar m’n ouders met een bezoekje vereerd………… Ik heb eerst een tijd nodig gehad, om weer een beetje op adem te komen, maar toen de thee op was en ik weer helemaal op de hoogte was van de laatste nieuwtjes, ben ik in een heel rustig tempo weer naar huis gefietst (gelukkig met de wind in de rug).  Pffff, moet nog wél een paar weken door de zure appel heen bijten, maar komt vast goed………….