Auteur: Peter Waenink
Toerleider(s): Bart Scholten
Groep: P1
Strava link
Aantal KM: 108
Aantal leden: 15

Verslag: Na een slechte nachtrust half zeven klaar wakker. Het formule 1 seizoen begint weer dus ik besluit de kwalificatie maar te gaan kijken voordat ik de fiets pak. Fantastisch, onze landgenoot Max Verstappen op P5! Goed begin van de dag. Tijd om me te gaan hijsen in de wielerkleding.

Bij de sporthal aangekomen staan er veel leden klaar om te gaan fietsen. Het is zo goed als droog en ondanks de temperatuur zijn de omstandigheden goed, een beetje wind uit het noorden.

Na vorige week is de P1 groep weer goed vertegenwoordigd. Met 15 man vertrekken. Vandaag is Bart Scholten toerleider en vertrekken we met  de Geert express (Averink en Dannenberg), Wim, Bart en zoon Mathijs, Gerwin, Robert, Paul, Wout, Mark D., Jos, Willard, Roelof, Bernd en ik zei de gek richting Duitsland.
Met de wind tegen gaan we richting Enter. Het tempo zit bij het verlaten van Rijssen er meteen al goed. Tussen de 32 en de 34 fietsen we na Enter richting Wierden. Vandaag is ook voor mij les 2 van de cursus toerleider. Wim verteld telkens als ik naast hem rij de fijne kneepjes van het toerleiderschap. Het eerste deel tot aan de pauze wordt vooral gekenmerkt door klinkers.

Bart zal wel gedacht hebben, in het kader van de voorjaarsklassiekers een route met veel klinkers erin. Anders dan zijn naam doet vermoeden, vindt Wout Klink het maar niks. Het vreemde is wel dat telkens als we op klinkers rijden het tempo omhoog gaat of als de Geert express op kop rijdt. Enfin, de sfeer is goed en iedereen komt goed mee. Geert Averink gaat overigens vandaag mee voor zijn herstel training, hij heeft gisteren de KOM op de vernieuwde groene route in Rijssen gereden en moet zijn benen vandaag weer even los fietsen.

Inmiddels zijn we de grens over en doen we de Duitse wegen aan. Het glooit al iets meer en er doemen zowaar een paar bultjes op. Na een km of 15 verlaten we Duitsland weer en rijden we richting Gramsbergen naar ons koffieadres cafe Jan en Gees. Zoals de naam al doet vermoeden heten Jan en Gees ons van harte welkom en gaat de koffie er goed in. Het lijkt wel of de tijd in dit cafe een jaar of 40 heeft stil gestaan. Altijd weer leuk om te zien hoe het vroeger was. Bij de P1 wordt nog een keer het sociale aspect belicht, vooral voor de nieuwe deelnemers Willard en Bernd en geheel democratisch wordt besloten dat ik vandaag het tourverslag mag schrijven.

We vertrekken maar na nog geen 20 meter lek. Wout heeft een lekke band en deze wordt snel door Gerwin verwisseld. En we hebben mazzel, 20 meter verderop zit een fietszaak en kan de band met gezwinde spoed weer op druk worden gebracht. Na Gramsbergen gaat de route naar Hardenberg en hebben we de wind in de rug. Met de wind in de rug en 40 op de teller kachelen we naar Mariënberg, Beerze en daarna naar Den Ham. Het 2de deel van de route bevat niet zoveel klinkers al het eerste deel en dat wordt ook gewaardeerd. We naderen Rijssen en na een stroeve start kom ik de laatste 20 km eindelijk op stoom.

Op de klokkendijk sprinten we nog even af en op de N350 doet de Geert express dit nog een keer over met Roelof in hun kielzog voor de eindzege. Ik heb niet kunnen waarnemen wie het eerst over de streep was. Het einde van een mooie ochtend fietsen. Bart bedankt!

Verstuurd: 19-03-2016 16:07