Datum: 19-03-2016

Auteur: Jannie van Pijkeren
Toerleider(s): Gerard Huzen
Groep: T1
Strava link:
Aantal KM: 88
Aantal leden: 15

Verslag: Vanmorgen 07:15 uur, de wekker loopt af, we kijken eerst neer buiten, er zou motregen kunnen vallen volgens het weerbericht maar het is mooi droog.
Snel wassen, aankleden, onder het eten even de krant doorkijken, even het goede bericht lezen van die grote vis die men in België heeft gevangen. Het recht zal deze keer toch zegevieren na het bloedbad in Parijs.
Samen met Henk fiets ik naar de Sporthal waar al weer veel blauw/geel staat te popelen om weer op weg te gaan.
Dit geld ook voor mij, het is eigenlijk mijn openingsrit omdat ik de officiële versie gemist heb. Ik was uitgeschakeld door erg veel hoesten. Volgens Henk was ik net een waakhond.
Maar vandaag mag ik weer, we gaan met Gerard Huzen op pad met 15 man/vrouw.
We slingeren over de Borkeld richting Dieka van de Kruusweg waar we vroeger op zaterdagavond heen gingen om te dansen. We vervolgen de weg ri. Diepenheim over de klinkers bij Stokkem wat iedereen zo fijn vindt. We passeren Rietmolen en gaan richting Eibergen waar we ook nog langs de spotvelden rijden waar ook het wielerparkoers van de WV. de Stofwolk ligt. Henk heeft hier menig rondje gereden tijdens de veteranen competitie. Bij Neede zien we nog een vergane glorie van een zwembad.
Zo naderen we al snel Rekken waar we aanleggen voor ons koffie ritueel. Een oud café maar gezellig Café Kerkemijer en de koffie was OK.
Na de koffie gaat het weer op huus an. ri. Haaksbergen langs Erve Bruggert waar de MTB-route van Haaksbergen start.
Zo komen we bij Hengelvelde aan en gaan binnendoor naar Diepenheim – Goor. Ondertussen begint onze groep haarscheurtjes te vertonen, een van ons komt de man met de hamer tegen. Anders gezegd, hij had de knollen op.
Achter de rug van de toerleider gaat het verder, een beetje rustiger rijden en alles komt goed.
Gerard: je had weer een mooie route in elkaar geknutseld, bedankt.

Gr. Jannie

Verstuurd: 19-03-2016 19:44