- Datum: 3 meil 2012
- Toerleider: Ep Kamphuis/Peter Kamans
- Auteur: Hans Lankamp
- Aantal: 28
Tourclub Rijssen: meer dan fietsen.
Deze term wordt vaak gebruikt binnen de tourclub. Ditzelfde geldt voor: samen uit samen thuis.
Afgelopen woensdag kon een lid het tempo in de laatse kilometers niet bijhouden. Geen probleem, zou je zeggen. Maar er fietsen zeker 20 mensen voorbij die vragen hoe het gaat met hem.
Er is echter niemand die reageert en de groep dendert met zeker 35 per uur verder richting Rijssen. Na navraag bij de persoon in kwestie blijkt de batterij leeg te zijn. Dan maar volle bak de achtervolging in en naar voren om de vraag te stellen hoe het zit. Blijkt toch dat er in het peloton begrip is voor de situatie en het tempo gaat eruit waardoor de groep weer compleet is. Of het nu komt doordat er stevig werd doorgereden (geen adem om te reageren) of dat niemand durft op te staan en de toerleider een halt toe te roepen. Laten we opletten dat iedereen kan blijven genieten van het samen fietsen binnen onze geweldige tourclub.
Met vriendelijke groet Hans Lankamp.
Dat onze website geen uitlaatklep moet zijn van louter negatieve adviezen…deel ik volledig met Bertus, echter ben ik wel van mening dat je niet altijd direct de situatie tijdens het fietsen goed kan/wil inschatten en dus thuis pas op een idee komt. Dat je dit weer deelt mee de ongeveer 150 “lezende” TCR-leden is uitstekend. Zo kan ieder TCR-lid meedenken. Onze website is dus idd een prima middel voor kwaliteitsverbetering, helemaal mee eens.
Op de fiets wordt er gefietst en thuis wordt er soms gedacht.. dit moesten we maar zo houden. Hierdoor blijft het allemaal een beetje ontspannen.. (En dat kleinere groepen veiliger zijn weet iedereen dus dat moesten we dan ook maar vaker proberen toch?)
Over de situatie kan ik niks zeggen, ik was er immers niet bij.
Ik herhaal nogmaals mijn eerdere opmerking van een aantal weken geleden. Laten we in het vervolg vooraf gaan bepalen hoe groot de groepen zijn door ons even apart op te gaan stellen. Ook de P/T1 van woensdag moest splitsen. Henk Nijzink (die overigens een pittige route in petto had) kreeg ook ongeveer 30 man mee. Tijdens de rit heb ik toen maar het initiatief genomen en als toerleider de 2e groep begeleid. Wij zijn ook achter groep één aan gegaan. In het vervolg kies ik dan liever mijn eigen plan en maak een eigen route.
Ik denk een puntje voor de toerleidersvergadering….
Ik vind de site een mooi middel om onderling te communiceren, voor mijn gevoel hebben we lekker en goed getraind, zonder echt hard te hebben gereden (alleen ligtenbergerdijk,lekker toch). Wat wel zo is dat je als groep 1 niet de kommer en kwel meemaakt van de 2e groep, ik stel voor om Hans gewoon altijd in 2e groep te laten fietsen, kan hij mooi interval trainingen doen
Dag Bertus,
Mijn bericht was niet bedoelt als kritiek. Maar als bescherming voor het mooie wat de tourclub ons biedt
Dat door niet aan te geven om te stoppen het plezier voor sommigen van ons verdwijnt…
Juist om iedere keer weer te kunnen genieten van het samen rijden, wilde ik duidelijk maken dat we soms klaar moeten staan voor elkaar.
Als deelnemer van de bewuste training mijn reactie.
Hans geeft de situatie weer van groep 2. Ik reed in groep 1, lekker tempo, iedereen in onze groep kon het volgen en Ep had het tempo keurig in de hand. Ep kan niet weten dat dit in groep 2 niet het geval is. Op het einde van de training, plotseling veel gebrul van achteren, in groep 2 zat een lid er helemaal doorheen, Ep stopt groep 1 af, 16 leden staan midden op de weg achterom te kijken naar groep 2, die direct achter ons staat, dus 32 leden op een smalle weg, Ep informeert wat er aan de hand is en we gaan verder.
Mijn stokpaardje: meer dan 80% van de leden (enquete 2009) geeft aan een groep van 14 het meest aantrekkelijke te vinden
Als we zouden voorkomen dat een ongecontroleerd aantal (32) achter 1 TL vertrekt, daarna moet splitsen, de hele avond moet jojo/en, dan blijven bovenstaande situaties zich voordoen. TCR wordt groter en groter, groeistuipjes zullen we maar zeggen.
Als webmaster: “De hele wereld” leest de website niet (hoofdzakelijk TCR leden). Volgens mij is juist dit medium uitermate geschikt om de leden met elkaar van gedachten te laten wisselen. Standpunten te delen, van mening te verschillen, zorgen te delen en laat het bestuur en commissies de conclusies trekken en waarnodig bijsturen.
Hans sluit keurig af dat TCR een geweldige club is, zijn weergave van woensdagavond komt voort uit zijn zorg over wat er plaatsvond. Prima actie van Hans !!!!!. Betrokkenheid leidt altijd tot verbetering.
Censuur op reacties ? Hooguit indien teksten discriminerend, onsmaakvol, beledigend etc. zijn.
Zelf niet gefietst afgelopen woensdag. Dus geen oordeel over de situatie die zich voorgedaan heeft. Uit het bericht merk ik een ondertoon van kritiek op “de hardrijders”, maar ook op de toerleiders van dienst. Elkaar herinneren aan afspraken is helemaal niet verkeerd en kritiek leveren is soms ook nodig. Echter communiceer dit rechtstreeks met de betrokkenen. De berichtgeving zoals die nu via de website wordt gedaan vind ik niet in het belang van de club. We moeten wel in de gaten houden dat de hele wereld dergelijke berichten mee kan lezen. De buitenwereld kan dan een verkeerde indruk krijgen van de club. Dat zou jammer zijn. Ik weet zeker dat de meeste toerleiders ontvankelijk zijn voor kritiek (het motto is immers: kritiek is een feest!) en daar ook wat mee doen. Dus kritiek rechtstreeks communiceren en niet via de website. Laat de website van de TCR geen uitlaatklep zijn voor publieke kritiek. Gebruik de website voor een positieve uitstraling naar buiten toe van de TCR.
Tip voor de webmaster: Het artikel z.s.m. verwijderen.